​Køkkenlinjen | Køkkenet

​På køkkenlinjen arbejder vi hver dag frem mod kl. 12, hvor alle på Munkegården mødes for at spise varm frokost. En frokost vi har lavet til dem. Køkkenlinjen er nemlig Munkegårdens hjerte. Et trygt sted, hvor vi laver mad med kærlighed af Munkegårdens egne råvarer.

For at se denne Facebook video skal du acceptere marketing cookies.

Administrer samtykke

Overblik og sidemandsoplæring

​Når vi møder ind om morgenen, gennemgår vi, hvad der skal ske i løbet af dagen. Oversigten over retter er altid noteret på en tavle, så der er overblik, når vi pludselig står i produktionen af salatbar, brødbagning og hovedretter. Har I ideer til retter, livretter eller opskrifter hjemmefra, tager vi dem meget gerne med ind i vores arbejde på køkkenlinjen. Om du skal lære at brune bøfferne af, træne din skæreteknik eller lave den gode opskrift til frikadeller, er der rig mulighed for at spejle sig i og tage ved lære af linjelæreren, Per, der er kok. 

Efter frokost bager vi kage, gør lidt ekstra rent og afprøver måske nogle kreative ideer. Alt efter hvor mange opgaver, der skal løses, kan vi måske finde tid til uformel snak over et spil.​

Mad af Munkegårdens egne råvarer

Særligt for Munkegårdens køkken er, at vi laver mad med Munkegårdens egne råvarer. Kartoflerne er dyrket på landsbrugslinjen, og tomaterne kommer fra orangeriet. Kødet er fra vores egne køer og grise. Så meget som overhovedet muligt er hjemmelavet.​

Kom i ekstern praktik

Når du har øvet dig på køkkenlinjen og er blevet dygtigere, kan du komme i ekstern praktik. Vi samarbejder med restauranter, industrikøkkener på skoler, og bagerier. I kommer typisk i praktik som køkkenhjælpere eller bagerhjælpere.

Hvad arbejder vi med på linjen?

  • Sikkerhed: Hvordan kan vi arbejde sikkert i køkkenet?
  • Maskiner og redskaber: Hvordan anvender vi industrikøkkenets maskiner og redskaber?
  • Ordentlighed: Hvorfor er det vigtigt at holde orden i et køkken?
  • Hygiejne: Hvordan arbejder vi med hygiejne i et køkken. Vi arbejder frem mod et hygiejnebevis.
  • Råvarer: Hvilke råvarer kan vi arbejde med i et køkken?
  • Forarbejdning: Hvordan forarbejder vi de forskellige råvarer?
  • Tilberedning: Fremstilling af retter ved brug af opskrifter og anvisning.
  • Præsention: Hvordan præsenterer vi maden bedst muligt.
  • Årstider: Hvordan forholder køkkenet sig til de forskellige årstiders grøntsager?
  • Samarbejde: Hvordan hjælper vi hinanden med madlavning, sikkerhed, rengøring og oprydning.

Din linjelærer hedder Per​

For at se denne Vimeo video skal du acceptere statistik cookies

Administrer samtykke

Lyder Køkkenlinjen som noget for dig?

På siden Bliv elev kan du læse mere om, hvad det kræver at starte på Munkegården. Du kan også kontakte os på tlf. 6444 1383 eller sende en mail til kontor@munkegaarden.dk​, så svarer vi dig hurtigst muligt.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Den Selvejende Institution Munkegården | Rugårdsvej 205, 5464 Brenderup | Telefon: 6444 1383 | Mail: kontor@munkegaarden.dk